Dette er en hjemmeside som er dedikert til vår store lidenskap. Her tar vi for oss interessante tema rundt fluefiske, men også andre former for fiske og diverse fiske-kunnskap.

Hva er fluefiske?

Fluefiske er en markant del av sportsfiske og utøves med en del spesielt utstyr. Man trenger en god fluestang, med egne sneller for å fiske med flue og man trenger et spesielt snøre, samt den kunstige flua som man bruker som agn.

Hovedpoenget med den kunstige flua er å etterlikne de dyrene som fisken i området vanligvis spiser. Vanligvis er det snakk om insekter, men det finnes også andre former for kunstig agn som brukes i fluefiske. Flua kan lages til å ligne på små fisk, eller reker og krabber. Det finnes også fluer som er laget til å likne på små blekksprut, mus eller frosk. Alle disse kunstige agnene må likne på de dyrene som vanligvis lever rundt stedet som man fisker. Som regel etterliknes døgnfluer, men mygg og forskjellige fluer, maur og øyenstikkere er heller ikke uvanlige. I Norge lønner det seg å fiske med våte fluer som likner på fiskeyngel og på svømmende insekter.

Vanligvis bedriver man fluefiske i elver og i bekker, eller i innsjøer, men det finnes også de som i den senere tid har utviklet fluefiske for havet.

Målsetningen med denne hjemmesiden er å spre kunnskap om fluefiske, og å åpne opp en spennende hobby for flere folk. Selv om vi gjerne fisker alene, er det alltid hyggelig å finne likesinnede, og å slå av en fag-prat.