4 Jul

Kan hundemat brukes som fiskeagn?

Hvis du liker å ta med bikkja på tur kan du alltids prøve å bruke menneskets beste venn til flere funksjoner. Hundemat som fiskeagn er relativt upløyd mark, men man skal ikke se bort fra at det kan gjøre susen. Fisker er langt fra kresne dyr, selv om de reagerer mest på insektlignende beite, og det er derfor mulig at du kan lure dem med en hundekjeks. Dette er uansett et artig påfunn du absolutt bør prøve ut. Det skjer tross alt ingen skade hvis det ikke lykkes, da kan du gi maten til hunden i stedet.

Ta med en stilltiende venn

Hunderaser er forskjellige, men alle har til felles at de liker seg ute i skog og mark i nærheten av vann. En hund er således en ypperlig partner på en fisketur. Den ligger stille og rolig ved siden av deg, mens du prøver å rulle inn dagens fangst. De fleste av nok har prøvd å reise på fisketur med både unger og ektefeller, noe som kan være en blandet opplevelse. En hund ønsker aldri å gå hjem, og det er heller ingen fare for at den hiver i seg fangsten. Hunder er ikke kresne dyr, men fisk liker de ikke.

Den som intet våger, intet vinner

Vi anbefaler at du først gjør et forsøk med tørrfor for å se om fisken biter på dette. Du bør utvise tålmodighet, og ikke forvente napp med en gang. Det kan være lurt å dra til et sted hvor du har fått en bra fangst tidligere. Dette gjør at du vet at det sannsynligvis er agnet det er noe galt med hvis fisken ikke biter. Da kan du prøve med en annen type hundemat. Hvis fangsten fortsatt er mager, anbefaler vi at du vender tilbake til den tidligere suksessoppskriften og avskriver hundemateksperimentet på tabbekvoten. Hunden sladrer garantert ikke til noen.

shutterstock_379346224