1 Jun

Havfiskekonkurranse på Bråstad

Det finnes flere arrangement i Norge hvor sportsfiskere møtes for å måle både fiskelykke og dyktighet. De to egenskapene er ofte en kombinasjon av øvelse, og man kan på sett og vis lære seg å ha flaks.

Bråstadfestivalen er en av Norges Havfiskerforbund mange arrangement

Bråstadfestivalen ble avholdt den 10. april 2016, og hadde i år 76 deltakere. Deepsea CompetitionI alt stilte fem fiske- klubber med mer enn ti deltakere hver, samt andre enkeltdeltakere. Bråstad ligger like ved Oslofjorden, og festivalen tiltrekker seg derfor hovedsakelig deltakere fra Oslo-området. Klubbene som stilte, er fra Sarpsborg, Oslo, Fredrikshald, fra Bråstad og fra Ski. Sjøen var full av sei, og fangsten ble stor for de fleste deltakerne.

Vinneren av festivalens konkurranse ble Eivind Stensrud fra Oslo, en jypling som i år for første gang deltok i herreklassen. Eivind var om bord på båten Østhavn som for anledningen hadde Robin Ødegård fra Ski, som skipper. Eivind fisket med pater -noster -tackel med grå 2.0 kroker, og brukte litt forskjellige lokkemiddel, som grønne selvlysende slanger, og en del akkar.

Mange kvinner deltar

På Bråstad deltok flere kvinner, og mange av dem fikk god fangst som lå godt over gjennomsnittet. Innen konkurranse-sporten har det i den senere tiden blitt innført forskjellige kjønnsklasser. Håpet er at når flere kvinner får muligheten til å hevde seg, uten konkurransen fra langt dyktigere menn, så kommer også flere kvinner til å fatte interesse for sportsfiske. Hovedsakelig fisker man jo fordi det er gøy, men det er jo også gøy å vinne, slik at man har noe å skryte av til venninnene. Dermed kan vi håpe at enda flere lokkes med. Myten er jo at man som kvinne sitter hjemme og venter på at mannen kommer hjem, og at han er for lat til å sløye fisken selv. Den myten kan vi snu på.