5 Jun

Camp Villaks 2016

Om du har lyst å bli kvitt med ungene over sommeren, men ønsker deg at de skal oppleve noe nytt og spennende, og at de lærer seg noen nye ting, så kan Camp Villaks være midt i blinken for deg og dine.

Norges Jeger og Fiskerforbund arrangerer sommerleir sammen med Norske Lakseelver

Camp Wild Salmon 2016Arrangementet Camp Villaks startet som et pilot-prosjekt i 2015, og det ble en kjempesuksess, som i år er blitt utvidet til mange flere steder. I 2015 ble Campen avholdt i Stjørdalselva, i Lærdalselva, i Gaula og i Otra. I år kommer det flere elvelag og lokallag av Jeger og Fiskerforbundet til. Man kan nå også finne campen ved Altaelva, i Lakselv, i Numedalslågen, i Valldøla og i Målselv i Troms, samt Saltdalselva i Nordland.

Opplæring og kunnskapsformidling om Fiske og Friluftsliv

Målet med Camp Villaks er at den tilvoksende slekten skal utvikle et godt forhold til naturen, og det den har å gi oss. Hovedfokus ligger på opplæring og gode kunnskaper om laksefiske. Hovedattraksjonen er selvfølgelig praktisk fiske, men det blir også en del kunnskapsformidling, instruksjoner og rettleiing på veien. Her lærer ungdommen hvilke knuter de skal sette på snøret, og hvilke floker man helst skal unngå. Det blir holdt innføring i forskjellige fiskeredskap, og det blir holdt et lite foredrag om fiskevett-reglene.

Det legges også vekt på de sosiale aspektene av det å komme sammen, og møte folk i samme alder, med felles interesser. Her er det mulig å finne venner som man kan dra på fisketur sammen med senere.

Målgruppen for arrangementet er ungdommer på mellom 15 og 18 år. Det kreves at barnet overnatter i minst en natt, for eksempel i Lavo eller i vanlig telt. Det er rimelig å delta, noe som alltid er flott med Jeger og Fiskerforbundets arrangement, som jo skal være der, selv for familier som ikke har så mye å rutte med.